Bir Birde Güzel Tarifeleri

Selamün Aleyküm Hikmet Fevzi Bereket , Burada
Malzemeler:

• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Böğürtlen reçeli

Süslemek İçin: 

• 1 su bardağı soğuk süt 
• 1 paket kremşanti
• 2 yemek kaşığı kakao
• Süsleme şekeri

Hazırlanışı: 

Yumurtaları ve şekeri iyice çırparak köpürtün. Üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yavaş hareketlerle iyice karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız muffin harcından kalıplarınıza birer yemek kaşığı kadarını paylaştırın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı böğürtlen reçeli ekleyin. Tekrar üzerlerine muffin harcı paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Muffinler pişerken süt, kakao ve kremşantiyi mikserle yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kakaolu şantiyi kek pişip soğuyana kadar buzdolabına kaldırın. Kek pişip soğuduktan sonra kakaolu kremayı sıkma torbasına aktarın ve uygun bir uçla muffinlerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkın. Süsleme şekeri serpip servis yapın. Editörün Notu: Bu tarifi herhangi bir bol taneli reçelle de hazırlayabilirsiniz. 

Portakallı Muffin 

Malzemeler:

• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1.5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 100 gram parça çikolata
• 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 
• 1 portakal

Süslemek İçin: 

• 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı: 

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıp köpürtün. Üzerine sütü, sıvı yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yavaş hareketlerle karıştırarak tüm malzemenin birleşmesini sağlayın. Son olarak parça çikolataları ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Her birinin üzerine ince dilimlenmiş portakal yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Muffinler piştikten sonra soğumaya bırakın ve süsleme için çikolatayı benmari usulü eritin. Muffinleri çikolata ile süsleyip servis edin.





Portakallı Muffin 

Malzemeler:

• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1.5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 100 gram parça çikolata
• 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 
• 1 portakal

Süslemek İçin: 

• 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı: 

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıp köpürtün. Üzerine sütü, sıvı yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yavaş hareketlerle karıştırarak tüm malzemenin birleşmesini sağlayın. Son olarak parça çikolataları ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Her birinin üzerine ince dilimlenmiş portakal yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Muffinler piştikten sonra soğumaya bırakın ve süsleme için çikolatayı benmari usulü eritin. Muffinleri çikolata ile süsleyip servis edin. 

Limonlu ve Haşhaşlı Muffin 

Malzemeler:

• 2 yumurta
• 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
• 1.5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı süt
• 1.5 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Yarım limon suyu
• 1 limon kabuğu rendesi
• 4 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu 

Süslemesi İçin:

• 1 su bardağı soğuk süt
• 1 paket krem şanti
• 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri şeker erinceye kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Harcı kalıplara paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Süsleme için süt ve kremşantiyi kıvam alana dek çırpıp muffin pişene kadar buzdolabına kaldırın. Muffin pişip soğuduğunda üzerine hazırladığınız kremayı sıkma torbası ve uygun bir uç yardımı ile dekoratif bir şekilde sıkın. Rendelenmiş limon kabukları serpip servis edin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski