Özellikle bayatlamış Ramazan pidesini ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız, vaktiniz de pek yoksa hazırladığımız bu pratik tarifler dikkatinizi çekebilir.

Selamün Aleyküm Hikmet Fevzi Bereket , Burada
Özellikle bayatlamış Ramazan pidesini ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız, vaktiniz de pek yoksa hazırladığımız bu pratik tarifler dikkatinizi çekebilir. 

Pideli Çoban Salata 

Malzemeler:

• 4 adet orta boy domates 

• 1 adet mor soğan

• 10-12 adet yeşil zeytin 

• 1 adet kapya biber

• 1 adet dolmalık sarı biber 

• Yarım pide

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

• 1 tatlı kaşığı kuru kekik 

• 2 yemek kaşığı sirke 

• 4-5 dal maydanoz 

• 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 

• Tuz

Hazırlanışı: 

Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp doğrayın. Mor soğanı jülyen doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. İstediğiniz gibi küp doğrayın. Pideyi küp şeklinde doğrayıp 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve kuru kekikle birlikte tavada çevirin. Sosu için kalan zeytinyağını, sirkeyi ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Sosunuz hazırdır. Salata malzemesi ile sosunuzu karıştırın. En son zeytinyağında çevirdiğiniz pide parçalarını ekleyin. Bekletmeden hemen servis yapın. 



Pide Krutonlu Kabak Çorbası 

Malzemeler:

• 2 yemek kaşığı pirinç 

• 7 su bardağı su 

• 1 su bardağı yoğurt 

• 1 yumurtanın sarısı 

• 2 tatlı kaşığı un 

• 1 tatlı kaşığı kuru nane 

• 4-5 dal dereotu

• 4-5 dal taze nane 

• 2 adet orta boy kabak 

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

• 1 diş sarımsak 

• 1 tatlı kaşığı tereyağı 

Hazırlanışı: 

Kruton pide için havanda ezilmiş sarımsak ile zeytinyağını karıştırın. Fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, sonra çok küçük doğrayın. Yağlı kağıt esrili fırın tepsisine yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kıtırlaşana kadar kızartın. Çorba için suyu ve pirinci tencereye alın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yoğurdu, yumurta sarısını, unu, kuru naneyi ve kıyılmış yeşillikleri bir kasede karıştırın. Kabakların kabuğunu kazıyın. Zar şeklinde doğrayıp zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Kaynamakta olan pirinçli sudan birkaç kaşık kadarını alıp ılıtın. Bu karışımı kaynayan çorbanın suyuna yavaş ekleyin. Hızlıca karıştırın. Birkaç dakika sonra tuzunu, tereyağını ve kabakları ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Acılı Pide Sufle 

Malzemeler:

• Yarım pide 

• 3 yumurta 

• Bir tutam rendelenmiş muskat 

• 1 çay bardağı süt 

• 4-5 dal nane 

• 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

• 4-5 yaprak kuru domates 

• 1 adet acı kırmızıbiber, ince doğranmış 

• 2 çay kaşığı pul biber 

• 2 yemek kaşığı tereyağı 

• 2 yemek kaşığı rendelemiş parmesan peyniri 

• Tuz

Hazırlanışı: 

Pideyi küp doğrayın. Yumurtaları muskat ve sütle birlikte iyice çırpın. Taze nane, rendelenmiş mozzarella peyniri, tuz, zar şeklinde doğranmış acı biber, pul biber ve kuru domates ekleyip karıştırın. Pideleri ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine yumurtalı karışımdan dökün. Tereyağı parçalarını üzerine serpin. 180 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin. Fırından alın, rendelenmiş parmesan peyniri serpip sıcak veya ılık servis yapın.

Kalan Ramazan pidelerini değerlendirebileceğiniz nefis tarifler, Yemek Zevki dergisinin Nisan sayısında. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski