Özellikle karantina kahvaltılarınıza eşlik edecek pratik tarifler ile sevdiklerinizi şımartın.

Selamün Aleyküm Hikmet Fevzi Bereket , Burada
Özellikle karantina kahvaltılarınıza eşlik edecek pratik tarifler ile sevdiklerinizi şımartın. 


Fırında Pastırmalı Patates

Malzemeler: 
• 3 adet orta boy patates 
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ 
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 4 dilim pastırma 
• 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 
• 1 çay kaşığı kimyon 
• Tuz 

Hazırlanışı: Patatesleri soyun, iyice yıkadıktan sonra çok ince dilimleyin. Dilimlerin formunu bozmadan yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Her dilimin arasına sıvı yağ sürün. Tuzu ve kimyonu da serpin. Patatesler hafif kızarıncaya kadar 200 dereceye ayarlı fırında tutun. Kızarmaya başlayınca fırından alın ve yine dilimlerin arasına tereyağı sürün, ince ince doğranmış pastırmalar yerleştirin. Patateslerin ortasına da rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika fırında ısıttıktan sonra servis yapabilirsiniz. 

Sahanda Ekmek Hamuru ve Soğanlı Yumurta 2 Kişilik

Malzemeler: 
• 1 adet hazır ekmek hamuru 
• 1 kahve fincanı sıvı yağ (Hamurun ele yapışmaması için kullanacağız) 
• 1 tatlı kaşığı çörek otu 
• 1 tatlı kaşığı susam 

Soğanlı Yumurta İçin: 
• 1 adet beyaz soğan 
• 1 adet kırmızı soğan
• 3 adet yumurta 
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ 
• Tuz 

Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp sıvı yağ ile yağlanmış elinizde yuvarlatın. Hamuru yağlanmış, tercihen ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin. Üzerine susam ve çörek otu serpip streçle kapatın ve oda ısısında kabarması için 1 saat bekletin. Hamurlar yeterince kabarınca üzerindeki streçi kaldırın ve 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırındaki ekmeği fırından almadan 5 dakika önce soğanlı yumurta hazırlıklarına başlayın; yani soğanlı yumurta için soğanları jülyen doğrayıp sıvı yağda karamelize olana dek kısık ateşte kavurun. Çırpılmış yumurtaları ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Fırından çıkardığınız ekmeğin ortasındaki boşluğa soğanlı yumurtayı yerleştirin. Hemen servis yapın. 



Köy Ekmeğinde Kaşarlı Omlet 1 Kişilik 
Malzemeler:
• 1 adet küçük boy köy ekmeği 
• 1 adet yumurta 
• 2 tatlı kaşığı tereyağı 
• Tuz
• 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
• 2 dilim taze kaşar peyniri 

Hazırlanışı: Köy ekmeğinin üzerini bıçak yardımı ile kesip kapak oluşturun. Ekmeğin içini hafifçe boşaltın. Tereyağını ekmeğin iç yüzeyine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin, dilimlenmiş peynirleri ikiye bölüp ekmeğin çevresine yerleştirin. En son, ekmeğin ortasına da yumurtayı kırın. 190 dereceye ayarlı fırında, yumurta istediğiniz kıvamda katılaşana kadar pişirin.

Birbirinden nefis kahvaltı tarifleri Yemek Zevki dergisinin Aralık sayısında.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski